Mijn ervaringen met Tibber

Ben je enkel op zoek naar een kortingscode voor Tibber, gebruik dan deze uitnodigingscode (tbsuczo6). Daarmee ontvangen we beide € 50 aan tegoed voor de Tibber Store.

Dynamisch Energiecontract bij Tibber: Een Slimme Keuze voor EV Bezitters

Als bezitter van een elektrische auto (EV) ben je je waarschijnlijk bewust van het belang van efficiënt energiegebruik. Een dynamisch energiecontract bij Tibber kan je helpen om zowel je kosten als je ecologische voetafdruk te minimaliseren. In dit artikel beschrijf ik waarom ik zelf heb gekozen voor Tibber als energie leverancier, ik noem de voordelen van een dynamisch energiecontract voor EV-bezitters en hoe Tibber mij helpt om zo goedkoop mogelijk mijn EV te kunnen rijden.

Wat is een Dynamisch Energiecontract?

Een dynamisch energiecontract houdt in dat de energieprijzen fluctueren op basis van de vraag en het aanbod op de energiemarkt. In tegenstelling tot traditionele vaste tarieven, veranderen dynamische tarieven elk uur. Dit betekent dat je kunt profiteren van lagere prijzen tijdens daluren, zoals 's nachts of op momenten dat er veel hernieuwbare energie beschikbaar is.

Voordelen voor EV-Bezitters

  1. Kostenbesparing: Een van de grootste voordelen van een dynamisch energiecontract is de mogelijkheid om je EV op te laden wanneer de elektriciteitsprijzen het laagst zijn. Door je laadpatroon aan te passen aan de fluctuerende tarieven, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Tibber maakt dit eenvoudig door middel van hun slimme app, die je in real-time inzicht geeft in de huidige en toekomstige energietarieven.
  2. Optimalisatie van Laadtijden: Tibber biedt geavanceerde technologie die automatisch de beste laadmomenten voor je EV kan inplannen. Met de app kun je instellen wanneer je je auto volledig opgeladen wilt hebben en Tibber zorgt ervoor dat dit gebeurt tegen de laagste kosten. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart, maar ook zorgt dat je auto altijd klaar is voor gebruik.
  3. Milieuvriendelijkheid: Door je EV te laden tijdens periodes van overvloedige hernieuwbare energie (zoals zonne- of windenergie), verklein je je ecologische voetafdruk. Tibber helpt je om bewuste keuzes te maken door inzicht te geven in wanneer de energie het groenst is. Zo draag je bij aan een duurzamere toekomst.
  4. Transparantie en Controle: Tibber’s app biedt gedetailleerde inzichten in je energieverbruik en kosten. Je kunt precies zien hoeveel je bespaart door gebruik te maken van de dynamische tarieven. Daarnaast krijg je meldingen en aanbevelingen om je energieverbruik verder te optimaliseren. Deze transparantie geeft je de controle over je energieverbruik en uitgaven.
  5. Grid rewards: Als je een ondersteunde laadpaal hebt (Zaptec, Easee, Wallbox of go-e), een contract bij Tibber en een Tibber Pulse, dan kun je nog goedkoper je auto laden dan zuiver tegen een dynamisch tarief. Grid Rewards laat Tibber bepalen wanneer jouw auto precies geladen wordt, maar je auto is wel volledig geladen op de door jou ingestelde vertrektijd. Met deze flexibiliteit kan Tibber de auto laden wanneer dit voor het energie netwerk het gunstigste is. Zo help je de energie transitie en voor het beschikbaar maken van je auto krijg je een redelijke vergoeding bijgeschreven.

Geld Besparen met Verwarming via Airconditioning

Naast het opladen van je EV, biedt een dynamisch energiecontract ook aanzienlijke voordelen wanneer je gebruik maakt van een airconditioning unit voor verwarming. Hoewel we nog steeds een gasgestookte boiler gebruiken voor warm water, scheelt het verwarmen van ons huis met een airconditioning unit in combinatie met een dynamisch tarief ons veel geld.

  1. Efficiënt Verwarmen: Airconditioning units (warmtepompen) zijn zeer efficiënt in het omzetten van elektriciteit naar warmte, veel efficiënter dan traditionele elektrische verwarmingselementen. Door je huis te verwarmen met een airconditioning unit, kun je profiteren van deze efficiëntie en je energiekosten verlagen.
  2. Laagste Prijzen: Met een dynamisch energiecontract kun je je airconditioning unit gebruiken tijdens de uren dat de elektriciteitsprijzen het laagst zijn. Tibber’s app kan je helpen om de optimale tijden te identificeren voor het verwarmen van je huis, waardoor je de kosten nog verder kunt reduceren.
  3. Slimme Integraties: De slimme technologie van Tibber kan je airconditioning unit automatisch aansturen om te verwarmen tijdens de goedkoopste uren. Dit betekent dat je kunt genieten van een warm huis zonder je zorgen te maken over de hoge energiekosten.
  4. Vermindering van Gasverbruik: Hoewel we nog steeds gas gebruiken voor warm water, scheelt het ons veel gasverbruik voor verwarming doordat we elektriciteit zijn gaan gebruiken voor onze verwarming met behulp van een airconditioning unit. Dit is vooral relevant gezien de stijgende gasprijzen en de wens om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Hoe Werkt Tibber?

Tibber koopt elektriciteit rechtstreeks in op de energiemarkt en levert deze zonder winstmarge door aan de klant. Hierdoor betaal je altijd de werkelijke marktprijs, plus een vaste maandelijkse vergoeding voor de dienstverlening van Tibber. De slimme technologie van Tibber, inclusief hun app en integraties met smart home devices, maakt het eenvoudig om je energieverbruik te beheren en te optimaliseren.

Conclusie

Voor EV-bezitters en huishoudens die hun huis verwarmen met een airconditioning unit, is een dynamisch energiecontract bij Tibber een slimme en toekomstgerichte keuze. Het biedt niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen, maar helpt je ook om je energieverbruik te optimaliseren en milieuvriendelijker te maken. Door te profiteren van de technologie en inzichten die Tibber biedt, kun je ervoor zorgen dat je EV altijd efficiënt en duurzaam wordt opgeladen en dat je huis op de meest kosteneffectieve manier wordt verwarmd.

Als je nog geen dynamisch energiecontract hebt, is het zeker de moeite waard om de overstap te overwegen. Met Tibber’s innovatieve aanpak ben je klaar voor de toekomst van energie.

Wil je Tibber ook als energie leverancier? Gebruik dan deze uitnodigingscode (tbsuczo6). Daarmee ontvangen we beide € 50 aan tegoed voor de Tibber Store.